Downloaden vanaf SBS Gemist en RTL Gemist

Ga naar de reacties op dit artikel!

Mogelijk heb je wel eens geprobeerd met een stream ripper te downloaden vanaf SBS gemist en RTL Gemist. Je komt dan, waarschijnlijk, tot de conclusie dat dit niet werkt via de methodes zoals ze worden gebruikt bij het downloaden van Uitzending Gemist. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je succesvol bij diensten als RTL Gemist en SBS Gemist kunt downloaden. We gaan dit doen met het programma SDP Downloader.


Opmerking: Via deze link kom je bij de handleiding om te downloaden vanaf Uitzendinggemist.nl!


Klik hier om SDP te downloaden

Na het downloaden installeer je SDP. Dat is niet zo moeilijk dus daar ga ik hier verder niet op in. Vervolgens start je het programma SDP Downloader op. We moeten eerst het juiste protocol instellen, deze staat namelijk standaard verkeerd. Ga naar Setup -> Setup Options.Klik dan op het tabblad Protocol en zet het rondje voor HTTP. Klik dan op Close.Vervolgens ga je een een uitzending van RTL Gemist of SBS Gemist bekijken via Internet Explorer, Firefox of een andere browser. In het afspeelscherm van de embedded Windows Media Player klik je vervolgens met je rechtermuisknop. Daarin klik je vervolgens op Eigenschappen.Vervolgens dubbelklik je op de URL achter Locatie (daarmee selecteer je als het goed is de hele link.) Klik dan met je rechtermuisknop erop, en kies voor Kopieren.In SDP Downloader klik je nu linksboven op Open.Je plakt de link achter Open, en klikt dan op OK.De volgende stappen hangen af van of je download van RTL Gemist of SBS Gemist. Ik zal voor beide diensten uitleggen hoe je te werk moet gaan. (Scroll iets verder naar beneden voor SBS Gemist!).

Downloaden vanaf RTL Gemist

Je krijgt nu de vraag of je de Location File (een bestand met de serveradressen vanaf waar de uitzending gedownload kan worden) wilt opslaan. Klik hier op Yes.Je moet nu een map voor het bestandje selecteren. Mijn Documenten, standaard, is daar prima geschikt voor. Klik op Opslaan.In het gele gedeelte van het programma komt nu in het blauw te staan: URL List now has data, please select an entry. Onderin SDP zie je bij URLs: een dropdown menu. Daar selecteer je de tweede optie, en dus niet de eerste. De eerste is namelijk een reclamefilmpje vooraf, en de tweede is het werkelijke programma dat je wilt downloaden. Klik dus op het tweede item in de lijst.Helemaal bovenaan klik je nu op Go om het downloaden van het tv-programma te starten.Je moet nu de map aangeven waarin het bestand moet worden opgeslagen. Selecteer een map en klik op Opslaan.Nu wordt de video gedownload. Er staat als het goed is in een groen vak Pre Recorded Media Session, en in de balk bovenin kun je de voortgang van je download volgen.Het downloaden kan wel even duren, en als dat klaar is kun je het bestand afspelen met de Windows Media Player. Vragen kun je hieronder in de comments kwijt!

Downloaden vanaf SBS Gemist

Het downloaden vanaf SBS Gemist is iets makkelijker dan vanaf RTL Gemist. Je hebt als het goed is via Open de video-url geplakt. Klik dan nu bovenaan op Go.Je moet nu een map selecteren waarin je het programma wilt opslaan. Kies een map en klik op Opslaan.Er komt nu bijna direct te staan Download Completed. De video is nog niet gedownload, maar wel het bestandje waarin de link naar de video staat. Ga dus naar de zojuist opgegeven downloadmap, en open het bestandje met kladblok via Openen Met...De link tussen de aanhalingstekens van Ref Href selecteer je, en je klikt er met je rechtermuisknop op, en kiest voor Kopieren.Je gaat weer naar SDP Downloader, klik weer linksboven op Open. Plak daar dan vervolgens de link die je zojuist hebt gekopieerd, en klik op OK.Nu klik je linksboven op Go. Het downloaden van SBS Gemist kan beginnen!Weer selecteer je een map waarin je de video wilt opslaan, en klik je op Opslaan.Nu begint het downloaden echt. Het kan echter zijn dat je onderstaande melding krijgt, geen probleem. Klik gewoon op Overwrite and Live. Dan begint ook het downloaden bij jou ;-)Er staat nu als het goed is in het groen Pre Recorded Media Session. Dat is goed, want je video wordt gedownload. Het kan even duren, maar dan heb je ook wat.De gedownloadde video kun je na het downloaden afspelen met de Windows Media Player. Heb je nog vragen? Die kun je hieronder in de comments kwijt!

Reacties

gewoon ik zegt op 12-04-2009:

@duncan ik had het zelfde proleem, maar heb het op gelost. je moet het filmpje helemaal af laten spelen wanneer het fimpje voorbij is moet je gewoon de tips van boven volgen maar dan is het geen: http://ad.uk.doubleclick.net

Nimpie zegt op 29-11-2008:

Het werkt niet meer !!! RTL gebruikt NIET meer \"Windows Media Player\" maar Silverlight. Het is echt wel jammer dat je geen Silverlight kan opnemen. Volgende keer beter !

Frank zegt op 03-12-2008:

Heey man, Super tutorial!!. Heb meerdere *streamrippers gebruikt maar deze spd werk puik! Nu gooische dames aan het rippem. voor t vrouwtje;) Great work!! Gr Frank

Hijglander zegt op 03-12-2008:

Met Orbit Downloader is het mogelijk om van rtlgemist de silverlight uitzendingen te downloaden... is misschien niet supersnel (realtime volgens mij) maar het werkt.

Willem zegt op 04-12-2008:

Als je Silverlight de-installeerd, schakelt RTL weer over naar Windows Media Player. Kan je tenminste weer downloaden ;-)

dorien! zegt op 07-12-2008:

super! goeie kwaliteit en gewoon met wmp af te spelen, bedankt!

Duncan zegt op 08-12-2008:

hé ! Super programma maar na 1x werkt het bij mij niet meer.. heel vaag maar die stap dat je een location file moet maken krijg ik gewoon niet meer.. wie HELPT ?! Groetjes Duncan

pipo zegt op 08-12-2008:

Tegenwoordig wordt er eerst een reklamefilmpje getoond. De URL die ik terugvind via eigenschappen is dan ook: http://ad.uk.doubleclick.net/adx/rtlgemist.rtl.nl/r... blablabla Als ik probeer te downloaden, krijg ik enkel de reklame te zien :-( Hoe krijg je de locatie zonder de reklame?

Duncan zegt op 08-12-2008:

@ pipo dan moet je bij dat dropdown menu de tweede link aan klikken zoals in het voorbeeld staat.. werkte prima ! iemand al een antwoord voor mijn probleem ?

pipo zegt op 09-12-2008:

Thanks Duncan, maar als ik de URL (met ad.uk.doubleclick.net) toevoeg via Open, krijg ik toch geen lijstje zoals in het voorbeeld hoor. Heeft iemand hetzelfde symptoom?

AV zegt op 10-12-2008:

pipo, ik heb hetzelfde probleem. Iemand een oplossing?

Jakkus zegt op 11-12-2008:

Geweldig man, werkt perfect!! Alleen een beetje jammer dat ie t realtime doet. Maar goed beter iets dan niets :) en er zit een batch optie in dus das wel weer fijn. Voor diegene met de ad.uk.doubleclick, je moet even wachten tot die advertentie voorbij is en de video gaat afspelen. Dan krijg je de goeie url.

Jakkus zegt op 11-12-2008:

Krijg dat adclick verhaal ook bij RTLGemist dus wat bij me vorige bericht staat klopt niet echt :S

Jakkus zegt op 11-12-2008:

URL Helper installeren, dan krijg je ook de URL te zien :D http://rapidshare.com/files/143552534/URL.Helper.v2.93_CiM-QS_www.Dotnxt.com.rar

pipo zegt op 11-12-2008:

opgepast met free urlhelper downloads: bevat malware! Heb wireshark gebruikt. Nu werkt het perfect. thx.

Duncan zegt op 12-12-2008:

thanks pipo ga het ook eventjes proberen

Duncan zegt op 12-12-2008:

Pipo waar is wireshark voor nodig en hoe werkt het want ik snap het niet helemaal..

pipo zegt op 13-12-2008:

Wireshark is een netwerk sniffer. Je kiest je netwerk interface (lees: ethernet kaart) en start de capture. Dan start je in je browser je filmpje. Je kan je capture vrijwel onmiddellijk stopzetten en in de filter (texfield net onder het menu) http typen zodat je enkel je http packets ziet. Dan zoek je tot je iets vindt dat lijkt op GET /web/components/.... Dat is je URL die je kan gebruiken. Je moet er nog wel http://cache.rtl.nl voorzetten. Hope it works.

Anne zegt op 16-12-2008:

Ik wil gtst downloaden, maar wanneer ik op GO druk, en daarna op overwrite en LIVE dan start er nog steeds geen download, er staat direct download completed?? Weet iemand hoe dit op te lossen is??

Joeri zegt op 16-12-2008:

Een ander goed programma is Orbit die gebruik ik zelf en die download echt alles video\'s die op internet staan

Duncan zegt op 19-12-2008:

@ Joeri hoe gaat dat dan in zijn werk joeri ?

walter zegt op 07-03-2010:

kun je die bestanden dan ook branden? zo ja hoe dan?

walter zegt op 07-03-2010:

ik wil die wmv van rtl branden weet iemand hoe dat moet?

joeri zegt op 22-12-2008:

hallo duncan ik weet niet of je hem al gedownload heb anders kan je hem hier downloaden http://www.orbitdownloader.com/ als je een video wil downloaden ga ja in het programmatje naar tools en dan naar grab++ als je de video wil gaan downloaden start je de video op het internet dan zoekt orbit hem zelf op het kan zijn dat dat hij meerdere bestanden vind je moet alleen het video bestand hebben dus wma of wsf die vink je aan en dat klik je op download als je er niet uitkomt hoor ik het wel weer ik hoop dat het lukt duncan als je het door hept is het heel makkelijk maar het programmatje werkt super je kan er alles mee downloaden!!!

Lys zegt op 25-12-2008:

Hallo, ik heb 1 keer gtst gedownload, en nu kan ik geen andere programmas meer downloaden, omdat ie steeds gtst weer opnieuw gaat downloaden, weet iemand misschien ook hoe ik dit ongedaan kan maken?

duker zegt op 28-12-2008:

kan je ook van speijk dowloaden want dat kan niet bij mij want voor speijk bij rtl gemist kan je niet kijken ja tegen betaling maar als je hem download dan moet je ook betalen kan je betaling als je hem heb gedoweload uitshaken bij voorbaad dank mvg duker

mike zegt op 01-01-2009:

@ Joeri bij mij werkt orbit niet want als ik een een filmpje van rtl gp wil downloaden ziet ie hem niet.

Nick zegt op 01-01-2009:

Share the knowledge! THNX

dorien zegt op 10-01-2009:

hallo! wilt iemand mij please helpen!! als ik iets van rtl wil downloaden vraagt hij nadat ik op OK heb geklikt NIET of ik de location file wil opslaan waardoor het allemaal dus niet werkt. Heel vreemd want 3 weken geleden deed hij het nog! Alvast bedankt!

Maarten zegt op 12-01-2009:

Als je perse videos wilt downloaden van RTL gemist, verwijder (Microsoft) Silverlight van je computer. Automatisch worden alle videos weer weergegeven in windows media player en kan je deze download methode weer toepassen (silverlight werkte bij mij helaas niet, vandaar dat ik die heb verwijderd).

Leroy zegt op 12-01-2009:

Het lukt mij niet helemaal om de 2e x een programma op te nemen ik wed dat ik het kan! zodra ik de link invoer vraagt hij niet om op te slaan, en als ik hem zelf opsla en druk op GO zegt die binnen paar seconden DOWNLOAD COMPLEET en als ik hem afspeel doet ie t niet:S

eFKaa zegt op 14-01-2009:

Werkt bij mij (niet) meer voor RTL. Heb nu http://www.snelrennen.nl/downloaden_van_uitzendinggemist.php gevolgd. Werkt idd. Is wel een trial versie.

Somebody zegt op 15-01-2009:

ik heb nog wel windows media player op rtl maar ik kan niet meer rippen ervan af :S ik krijg nu dit: http://ad.uk.doubleclick.net/adx/rtlgemist.rtl.nl/gtst;chan=rtl4;sz=62x90;abr=ec;bw=1500;pos=streamspot;tile=1;sub=miMedia;url=173350-176294-public-Goede_Tijden_Slechte_Tijden_s22_a3748;ord=1232029128034 ipv die andere code

Frank zegt op 17-01-2009:

Het werkt super thanks

michael zegt op 27-01-2009:

wat een super programma!! thanks

Olaf zegt op 03-02-2009:

Bedankt voor de duidelijk uitleg, programma werkt goed met de mediaplayer 11

Thomas zegt op 14-02-2009:

Het kan nog wel met RTL, je moet gewoon Silverlight verwijderen en dan kan het wel! ( heb het zelf ook zo gedaan )

ine zegt op 15-02-2009:

Ik kan SBS/Veronica/Rtl5 helemaal niet binnen krijgen. Op tw

Raymond zegt op 24-02-2009:

Waar kan je dat silverlight verwijderen. In het verleden stond er bij RTl allemaal linken met wmv erin bij eigenschappen, nu alleen die ad.uk, doubleclick shirt. Wat ik ook doe, als ik het aanklik en gebruik bij SDP of dat andere programma, krijg ik meteen download completed

John zegt op 24-02-2009:

Mensen doe niet zo moeilijk. Gebruik Replay Media Catcher of WM recorder. Ze doen het geheel automatisch en altijd goed.

John zegt op 24-02-2009:

Mensen doe niet zo moeilijk. Gebruik Replay Media Catcher of WM recorder. Ze doen het geheel automatisch en altijd goed.

appie zegt op 08-03-2009:

Het lukt bijna helemaal, maar opt allerlaatst krijg ik de melding : > Initialising streaming protocol, waiting for reply... > HTTP/1.0 404 Not Found > Disconnected Heeft iemand een idee???

appie zegt op 08-03-2009:

Het lukt bijna helemaal, maar opt allerlaatst krijg ik de melding : > Initialising streaming protocol, waiting for reply... > HTTP/1.0 404 Not Found > Disconnected Heeft iemand een idee???

nienke zegt op 09-03-2009:

ik heb ook gestoeid met Orbit, zelfde probleem als somebody, het lukte maar niet, maar nu is het toch gelukt: open orbit, klik onder tools, grab++, open dan rtlgemist of als hij al open is, refresh met ctrl f5 en vink dan in het grab++ scherm de uitzending aan.

mike zegt op 12-03-2009:

prima programma

Maarten Bakker zegt op 19-03-2009:

Ik lees heel vaak dat mensen na het installeren van Silverlight, de programma\'s niet meer kunnen rippen van het Internet. Deze Silverlight is gewoon een programma met anderen worden deze valt dus gewoon te verwijderen in het configuratiescherm. Ten slote zorg ervoor dat je silverlight altijd weigert maar ook bij het update van Vista moet je update KB90353 weigeren! Nog een tip gebruik Internet Explorer of IE-tab plugin voor Firefox. Veel download plezier!

tom zegt op 22-04-2009:

thanks voor de orbitdownloader tip! werkte erg makkelijk en goed!

Stephan zegt op 28-04-2009:

Kan iemand mij helpen ik krijg de volgende foutmelding in SDP als ik iets van sbs wil downloaden. zodra ik de eerst keer op go wil drukken krijg ik dit: > Initialising streaming protocol, waiting for reply... > HTTP: Unknnown content type: content-type: video/x-ms-asf; > Disconnected Ik heb http aangevinkt. Iemand een idee? dank alvast. P.s mijn wmv bestand is ook nog leeg geen link naar de video

woem zegt op 03-05-2009:

hartelijk bedankt voor deze duidelijke uitleg

ernesto zegt op 07-06-2009:

het kan nog iets makkelijker zelfs; open de link van de rtl4 uitzending in je browser. klik nu naast de gedeelte waar de uitzending wordt getoond op je rechtermuisknop en selecteer \'(pagina)bron bekijken\'. daarna met CTRL+F zoeken naar de volgende zoekterm \".wmv\". De gevonden link is de link naar de uitzending die je weer in SDP kunt plakken :) opslaan gaat ook realtime

ernesto zegt op 07-06-2009:

zoeken dus naar .wmv dus zonder haakjes en backslashes

Daniel zegt op 08-06-2009:

Super Tutorial, werkt perfect, bedankt ;)

Tom zegt op 08-06-2009:

Ik ben wat bezig geweest en ik stuit op wat problemen: 1. Ik krijg geen meerdere opties om te downloadden. 2. Als ik de directe .wmv invul zoals Ernesto zegt haalt hij pakweg 30 mb binnen maar doet de wmv het niet (misschien omdat hij blijft haken op 99% en daar zegt dat hij klaar is?). 2. Als ik de wmv met orbit download is het zo binnen en werkt hij ook, maar alleen als ik een internetverbinding heb. Iemand nog een idee?

Tom zegt op 08-06-2009:

Overigens gebruik ik de laatst versie van sdp en kan ik nergens een installatie van Silverlight vinden en ik neem aan dat zelfs als je SP1 vista hebt geinstalleerd het onderdeel toch appart te uninstallen moet zijn.

corne zegt op 15-06-2009:

rtl gebruikt nu silverlight weet iemand hoe ik het dan kan doen?

just me zegt op 26-03-2010:

ik doe alles via realplayer bij de menu realplayer heb je een download control center die is aangevinkt en telkens als ik een filmpje bekijk komt er een balkje van realplayer met download en zodoende kan ik alles simpel downloaden..

Danny zegt op 23-06-2009:

Las op een andere tutorial op deze site dat je achter de url: ?forcewmp kunt toevoegen. Getest en dit werkt. Is nu een uitzending aan het downloaden.

Sjors zegt op 14-07-2009:

Het lukt wel, bedankt, maar ik kan het filmpje niet afspelen! Hij laat wel een voorbeeldpictogram zien, dus het is wel gelukt. Mis ik soms een codec?

Ronald zegt op 26-07-2009:

Het is mij gelukt om vanaf sbs gemist te downloaden. Ik doe dit op een ubuntu 8.04 pc. Bij het openen van een video is dit niet mogelijk omdat er geen silverlight op draaid. Door de source van de pagina te bekijken kun je de http link naar de wmv vinden. (CTR+F wmv). Als ik de link in een nieuw scherm van mozilla plak en dan de vervolg pagina na openen stop zal de uitzending met totem plugin voor mozilla starten. (Ik heb geen andere media pluginns). met de rechter button heb je de optie tot copy. Dit levert de mms link op. Deze download ik met mimms. Op windows is een vergelijkende truc mogelijk via sdp downloader.

Casper zegt op 17-04-2010:

Voor hen die wel de wmv gedownload krijgen maar hem niet kunnen afspelen: Ik kan die wmv van RTL-gemist niet afspelen met een mediaplayer op een mac (abrupte stop), niet met Videolan player op WinXP (lijkt gescrambeld), maar wel met een mediaplayer op XP nadat ik een certificaat moest ophalen bij RTL. Dat ging verder vanzelf. Wellicht zit daar het probleem voor sommigen. Groeten.

Edwin_Ekster zegt op 25-09-2009:

werkt als een tiet!

michael zegt op 27-09-2009:

kan iemand mij een goede uitleg geven van programmas en sbs6 want ik snap er niks van dank je wel

Gooitske zegt op 16-10-2009:

dat met de source van de pagina zoeken werkt goed, bij SBS8 download ik het dan verder via Flashget (zoals van uitzending gemist) bij RTL4 lukt dat niet, dus dan downloaden via WMrecorder.

Jeroen zegt op 21-10-2009:

Ohw... Zo Jammer, Ik kan RTL4 niet meer opnemen, En ook Vara\'s variatee niet meer

pino zegt op 25-10-2009:

bij mij is het kladblok leeg, ik probeer te downloaden van SBS, wat doe ik fout??

Ellie zegt op 26-10-2009:

ik heb nu dmv \"CTR + F wmv\" de .wmv gevonden in de tekst, maar ik weet niet wat ik daarmee kan. Er lijkt niet iets op een url ofzo.

Dinesh zegt op 16-03-2010:

hallo iedereen ik heb een vraag... kan ik met deze programma rechten van iets downloaden bijvoorbeeld Formule 1? Dinesh

Danny zegt op 05-12-2009:

Alles gaat prima, ik download vanaf RTL 4 maar als het eenmaal klaar is, dan kan ik het filmpje alleen afspelen als mijn internet aanstaat. Dat was niet de bedoeling, kan dit ook anders?

A.janssen zegt op 06-12-2009:

Het is zoo simpel, gewoon in de bron zoeken naar wmv die link kopieren en in spd invoeren en klaar hij download:D

paultje zegt op 09-12-2009:

sulverlight verwijderen werkt wel bij rtl gemist , maar weer niet bij sbs6 en veronica, maar goed toch weer iets meer dan alleen de publieke omroep

Martijn zegt op 16-03-2010:

ik krijg dit: > OPEN : http://www.rtl.nl/(ord=1268747139008)/system/video/wvx/components/actueel/rtlnieuws/uitzendingen/miMedia/213196/213248.public.29579620.RTL_Ontbijtnieuws_0700.xml/1500.wvx > SAVE : C:\\Users\\Marcel\\Videos\\213248.public.29579620.RTL_Ontbijtnieuws_0700.MiMedia_WM_1500K_V9.wmv > URL : http://cdn11.rtl.nl/web/components/TESTTEST/8v8i0p3bsid1k9w7vou4xuft6/213248.public.29579620.RTL_Ontbijtnieuws_0700.MiMedia_WM_1500K_V9.wmv > Connecting... > Not resolving DNS IP, trying direct... > TTCP: socket connect failed: 10049 Iemand help?

Pieter zegt op 08-01-2010:

Ik krijg het bestand gedownload, maar kan het niet afspelen met mediaplayer... Ik krijg volgende fout: Er is een probleem opgetreden tijdens het afspelen van het bestand. Klik op Help op het web voor extra assistentie. Hoe los ik dit op? Heb de video echt nodig voor m\'n les te geven !!

Jochem zegt op 09-04-2010:

Gewoon Silverlight de-instaleren, dan krijg je weer windows mediaplayer

Sander zegt op 03-02-2010:

Ik snap er niets van. Ik volg alle stappen maar hij download niks. En dan heb ik het over filmpjes van SBS Shownieuws. Iemand tips?

Jacoline zegt op 21-04-2010:

Ik heb een vraag, als ik het programma gedownload heb kan ik het alleen in wmp afspelen als internet aan staat. Kan je het ook zonder internet afspelen Alvast bedankt!

jossie zegt op 01-05-2010:

Na 2 uur is ie eindelijk klaar met het downloaden van een RTL filmpje, wil ik hem openen en dan krijg ik deze fout melding: A Windows Media Digital Rights Management (DRM) component encountered a problem. If you are trying to use a file that you obtained from an online store, try going to the online store and getting the appropriate usage rights. hoe kan dat en wat kan ik daar aan doen ? :(

PietParel zegt op 01-05-2010:

Casper of een ander, Hoe doe je dat? Een certificaat ophalen? \"maar wel met een mediaplayer op XP nadat ik een certificaat moest ophalen bij RTL.?

Isabella zegt op 15-05-2010:

weet iemand hoe je kunt veranderen wanneer je het filmpje niet vooruit kan spoelen.

Jeroen zegt op 13-06-2010:

werkt PERFECT!!! Ideaal programma!

Nico zegt op 31-07-2010:

Heey, heel erg bedankt hiervoor het werkt perfect, echt super bedankt, het was ok heel makkelijk te begrijpen, toppie!

Sai zegt op 29-08-2010:

Heb iets gedownload van RTL Gemist, maar na het downloaden kun je het bestand niet afspelen. alleen als je verbinding maakt met rtl.

Hoi zegt op 06-09-2010:

gemist downloader van www.helpdeskweb.nl is veel handeger

nienke zegt op 09-09-2010:

Waarom doet iedereen hier moeilijk ? Doe gewoon op internet ... dan kan je GRATIS kijken zonder te downloaden -.-\"

bol zegt op 17-09-2010:

waardeloos programma. je kan niet eens kijken als je geen internet hebt! waarom zou je het dan downloaden als je ook online kunt kijken!

John zegt op 01-10-2010:

Ik krijg de uitzending netjes gedownload binnen alleen ik heb ook het probleem dat als ik het wil afspelen hij hem niet opent en dus kan ik het ook niet op dvd branden want wil graag een bepaalde uitzending voor altijd bewaren is dit misschien mogelijk op een bepaalde manier wie kan mij helpen alvast bedankt.

hoi zegt op 22-10-2010:

heel handig die uitleg alleen als je eerst nou even zorgt dat die link klopt want stap 1: sdb downloaden lukt al niet want ik kom op de verkeerde pagina uit :)

Hato zegt op 31-10-2010:

Hey ik gebruik ook Orbit Downloader. Ik kon altijd gewoon de afleveringen downloaden zonder problemen. Sinds kort krijg ik alleen een foutmelding als ik de bestanden wil afspelen: Deze fout (http-fout 405 - methode niet toegestaan) houdt in dat het programma verbinding met de website kan maken, maar dat de website een programmeerfout bevat. Iemand een oplossing?

harry zegt op 06-11-2010:

Als je het echt wil hebben zul de beveiliging,DRM, er af moeten halen. Dit wil met een programma als ISkysoft DRM Removal. Je zit dan wel aan nog eens realtime bewerking vast, maar dan heb je \'em...

Erik zegt op 14-11-2010:

Tegenwoordig kun je ook heel gemakkelijk videos downloaden met GemistDownloader

ralph zegt op 17-11-2010:

tegenwoordig wil dat niet meer lukken met de drm beveiliging erik en tegenwoordig is toch al een lange tijd ;)

Ray zegt op 19-12-2010:

hey, ik heb een vraag aan iemand kan iemand voor mij dit gemiste video van veronica tv voor mij downloaden want mij lukt het niet kan iemand het sturen die video naar gakka_kaka@hotmail.com

Ray zegt op 19-12-2010:

hey, ik heb een vraag aan iemand kan iemand voor mij dit gemiste video van veronica tv voor mij downloaden want mij lukt het niet kan iemand het sturen die video naar gakka_kaka@hotmail.com link:http://www.veronicatv.nl/web/show/id=658426/langid=43

http://rtldownloader.tk/ zegt op 02-02-2011:

Kan veel makkelijker met: http://rtldownloader.tk/

Peter zegt op 01-04-2011:

Lukt het iemand nog om iets van rtlgemist te downloaden? Ik heb vanalles geprobeerd maar geen succes. Volgens mij door de drm beveiliging, ik heb vista en kan wmp dus ook niet verwijderen. Iemand die me kan helpen? zou top zijn!

Peter zegt op 01-04-2011:

ik haal de bestanden wel binnen via urlsnooper en sdp, maar in wmp wil die het dan niet afspelen door de drm beveiliging, hoe kan ik die verwijderen, iemand andere suggesties/programmas voor het verwijderen van drm beveiliging?

JER0EN R0LAND zegt op 09-04-2011:

hallo iedereen RTL4 gebruikt een waardeloos plug in van Microsoft. Ik ben woedend op de RTL4 directie! Ze gebruik zo K*t Microsoft plug intje, die niet werkt en soms ook niet compactible is met de meest oude computers ,ze kunnen beter met flash player werken en stop met Microsoft achterlijk idee.

Ingrit Reuterink zegt op 05-05-2011:

HELP!!! Wil iemand mij aub helpen. Het lukt mij niet om hart van nederland van 29 april jl. te downloaden en ik had ook graag het nieuws van L1 van 30 april jl. In de ene uitzending zit nl. een interview met mijn zoontje en in de andere met mijn moeder. Zou iemand beide uitzendingen voor mij willen downloaden??? Ze gaan er morgen en overmorgen van af. Ben het zelf al de hele week aan het proberen, maar kom geen steek verder. Ik wil er wel voor betalen als dat nodig is. Via SBS en L1 vragen ze er belachelijke bedragen voor. Ik hoop echt dat iemand mij wil en kan helpen. Mail me anders even aub ingritreuterink@xs4all.nl. Alvast bedankt!!!

Beau zegt op 02-06-2011:

Ik wil graag dat SDP downloaden, maar ls ik op de link klik, kan ik het niet vinden. Kan iemand me ermee helpen?

Mark zegt op 06-06-2011:

Hier werkt SDP ook niet denk dat het te maken heeft met silverlight.. dat die door de drm evt. downloads blokkerd of de broncode beschermd.

Emilio zegt op 06-07-2011:

Lekker klote jongens... Het enige wat nog werkt is WM Capture waarmee je een gedeelte van het scherm kunt \"vangen\", maar de stream downloaden lukt niet meer. Het is wat prutswerk en de kwaliteit gaat dan enigszins achteruit. Ik heb toch het vermoeden dat de verantwoordelijken een optie voor beveiliging hebben aanstaan terwijl dat nergens voor nodig is.

John zegt op 21-07-2011:

Van rtl gemist downloaden zonder enige installatie van programma\'s: http://www.ekcampingpolen.nl/2011/07/mp4-link-downloaden-van-rtl-gemist/

Jaap zegt op 26-07-2011:

Je kunt met het programma \"camtasia\" 30 dagen proefversie downloaden, en opslaan in bestand van camtasia zelf. Daarna via een van de opties in \"bestand\" converteren naar mp4 zonder merkbaar verlies.

Endenmol zegt op 26-08-2011:

op de website van Microsoft kan ik probleemloos silverlight video afspelen, het probleem zit gewoon bij RTL4, die wil je gegevens verkopen aan doubleclick.

rtl4 gemist zegt op 08-09-2011:

je kunt ook gewoon online terugkijken http://tvblik.nl/gemist/rtl4

rtl4 gemist zegt op 08-09-2011:

je kunt programma\'s van RTL4 ook gewoon online terugkijken: rtl4gemist

SBS 6 werkt niet zegt op 10-10-2011:

Hoe moet ik SBS 6 downloaden . Deze info zal wel zijn verouderd want ik Zie geen embed speler maar flash . Voor RTL en publieke omroep heb je gemist downloader helpdeskweb.nl Werkt veel simpeler .

kim zegt op 24-10-2011:

ik woon momenteel in Engeland, en ik wil graag Expeditie Robinson kijken, maar de rechten zijn alleen voor NL, dus ik krijg een foutmelding. Kan iemand mij hier helpen door uit te leggen hoe ik toch expeditie robinson (afl 8) kan kijken/downloaden? Ik ben niet zo handig met computers en software, dus ik heb een gedetailleerd stappenplan nodig ;-) thanks! Kim

Jan zegt op 18-11-2011:

Downloaden werkt prima via Orbit-downloader. Wel even opletten dat je de juiste URL aanklikt, want ander laad je alleen maar de reclame. Voor afspelen gebruik ik VLC-speler. In mijn beleving verreweg de beste mediaplayer. Werkt met ALLE mediabestanden. Ook DVD\'s afspelen werkt prima in tegenstelling tot de mediaplayer van meneer Gates, die blijkbaar een hoop centen heeft gehad van de filmindustrie om zijn speler te beveiligen tegen stoute boeven ;-) RTL gemist heeft downloaden nagenoeg onmogelijk gemaakt met een DRM beveiliging, maar er zijn diverse programma\'s (w.o. Iskysoft DRM Removal) waarmee je deze kunt verwijderen.

Anne zegt op 18-11-2011:

Weet iemand hoe je tegenwoordig nog een programma van SBS6 kunt downloaden? Door een te lage internetsnelheid kan ik niet online kijken. Met Orbit downloader krijg ik wel de juiste URL, maar de download wil niet starten omdat de bestandsgrootte van het flashbestand (.FLV) niet wordt gedetecteerd...

hoideAlleda zegt op 12-01-2012:

This [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/]discounted coach[/url] guide to help you all of you young women which might be attempting to find wonderful bargains on Coach bags at garage product sales, ebay, as well as the like. I just want to ensure you don\'t get ripped off by somebody telling you its a true Coach Bag, since it\'s occurred to me. We have a lot of tips that may be genuinely beneficial. 1) The simplest [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/]discount coach outlet[/url] method to tell if a Coach bag is, to examine the symmetry in the print on the bag. Any authentic Coach bag will have a completely symmetrical print on both sides of the bag, proper down the center. What I see on some fake bags is always that a lot of moments the print is off middle, or in the event you have a look at the stitching make certain the print is perfectly symmetrical about the stitching. One more mistake is occasionally they\'re going to have a simple row of \"C\"s then they are going to be flipped, but on all signature Coach bags, even the op-art style there will constantly be two rows of \"C\"s and then two rows of \"C\"s, even down the side. The main reason it truly is symmetrical is the fact that an reliable Coach bag is produced from one bit of leather wrapped all around, although knockoffs put together bags from whatever items they can come across to avoid wasting funds. two) Another [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/]coach outlet stores online[/url] thing is as well have a look with the inside of, and take a look at the lining. In the event the bag is often a signature bag and it\'s the \"C\" print around the exterior, there won\'t ever actually be considered a \"C\" logo to the within an genuine bag. But if your bag is a plain bag without \"C\" print then it might have one on the inside of, but never each within the outside and inside of. This can be true for all dimensions of bags, even their wallets. It might just have stripes of colors on the within. three) [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/discout-coach-coin-purses-c-41.html]coach coin purse[/url] Another issue you would like to check out for should you be not sure about the authenticity of a bag will be the stitching. Knockoffs are created extremely hastily and cheaply, they do not pay out significantly attention to the stitching and it is usually rather \"crappy\". On the fake Coach the stitching may possibly be uneven, not completely strait, thicker in some places, or even even crooked. On a genuine Coach the stitching will be perfectly even, often flawless, even to the buckles. It is a very good giveaway for many bags since knockoffs do not spend significantly interest to stitching detail. Ads by Google 4) The next point to examine will be the Creed on the within, it is the leather piece on most of the bigger bags which claims it is a Coach bag. Authentic Coach bags that has a creed ought to have a very serial range underneath the creed, on most fakes there is certainly a creed but no serial quantity beneath. Also have a look at the content, it should be flat, higher good quality leather. On several fakes types it truly is puffy like it really is stamped. And do not get nervous if there is no creed inside your bag, several in the scaled-down bags will not have any creed in any respect. 5)Another point could be the zipper. Coach zippers will be the greatest quality zippers, they really should final you a life time. That is why we shell out a great deal for these bags, since it is something which can retain for your relaxation of our lives. So just attempt the zipper, it ought to be obtaining caught or stuck, and must zip extremely efficiently. six) Another section is hardware, and that\'s any metal on the bag. On an authentic Coach bag, the metal is possibly nickel or brass and must have a excess weight to it. So if you are looking at the bag in person, experience the metal, does it truly feel like real metal, or simply metal-coated plastic. It shouldn\'t be genuinely shinny plastic hunting. Also on ebay I constantly see the metal wrapped in plastic, several other manufacturers do this on their bags to maintain it scratch free till you bring it home, but a actual Coach bag won\'t ever have the metal hooks and hardware wrapped in plastic. seven) Also an additional little factor is always to verify the buckle connecting any metal rings or hardware. It should be a good fit instead of quite loose. A lot of times I see on fake bags that there is a massive loop round the wring. 8) An additional factor is always to look at the tags. They now make metal tags so it may can be found in leather or metal now. In addition they are available in new shiny tags in order that can\'t be utilised any longer being a approach to inform if its fake. However , you should see the stitching within the tags and ensure its flawless. On a lots of fake tags the Coach logo may be crooked or the stitching will be unusual. 9) Another factor is always to examine the dust bag, it must really feel like extremely substantial quality satin. If you can\'t see it in person, then look at the colors. It is nearly always brown, and will usually have possibly a white/cream coloured string or even a red string. The bag may possibly also be an additional color but quite almost never so don\'t be concerned if its not brown, but make sure to examine the string. The bag will even have the set up date to the bag. 10) The last thing that is certainly a dead giveaway to get a knockoff bag could be the top quality of the leather. A fake bag will not be real leather due to the fact that is strategy to expensive, it will probably be pleather. So ensure it truly is thick and not flimsy. Coach bags are created to previous you a existence time so it ought to be some severe hefty duty leather, try out tugging on it, it shouldn\'t be something that feels like it might break after five years. Effectively these are my tips and I hope they assist you to to in no way get ripped off yet again. I generally come across great offers on ebay and with lots of in the Coach discount coupons and offers likely on with the retailer. It is possible to take a look at my website under that has a variety of much more buying tips and Coach coupon codes and bargains. For far more shopping ideas and Coach coupons it is possible to take a look at my website http://www.discountcoachoutletonline.com/

hoideAlleda zegt op 19-01-2012:

[url=http://www.discountcoachoutletonline.com/]discounted coach[/url] if you\'re searching for a designer\'s bag at that cost and that is economical for you then don\'t you worry since coach bags offering you most effective Price reduction coach bag that has the prices serious much less then the standard offer value. A [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/]discount coach outlet[/url] utilize the high quality of leathers, selected for his or her power and granule, to make their very best quality handbags. Price reduction Coach Bag is definitely the ideal stability of vogue and functionality, and it happens in an intensive choice of styles and models. Regardless of whether you wish the bags relatively in-hand, on-shoulder, or across the entire body, you could track down the price reduction Couch Bag. A price reduction Coach Bag arrives in an in depth wide range of types and products, plus some of the designs consist of Messenger bags, clutches or shoulder bags and many others. Price reduction coach bag at a best designer styles [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/]coach outlet stores online[/url] Discount coach bag can be quite well-known among the girls because they\'re pretty much economical designer hand bags. For those who have to have common Low cost coach bag you will discover a wide and massive collection of Coach Bags for low-cost discount rates with greatest designer selections [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/discout-coach-coin-purses-c-41.html]coach coin purse[/url]. Listed here are best Designer Variations Discount coach bags. Finest Designer Models is here to make your lifestyle less difficult with affordable charges. Couple of tricks to ensure the authenticity of Discount coach bag First of all you have to check out the quality of leather by which Price reduction coach bag is designed. Actual low cost Coach Bag has malleable leather that provides the feeling like butter. Then make certain that all discount coach bags are stamped along with the reliable letters [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/discout-coach-handbags-c-42.html]coach handbags sale[/url]. The inside of coating of your respective discount Coach Bag should be designed of ideal cotton material. Then study the edging along the bag. They really should be firmly accomplished. Then confirm that from wherever your coach bags are made of. As a final point make discovered that within the bag ought to hold the term \"COACH\" imprinted on them [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/discout-coach-luggage-bags-c-43.html]coach luggage bags[/url].

hoideAlleda zegt op 08-02-2012:

[url=http://www.discountcoachoutletonline.com/]discounted coach[/url] In case you are a lady who loves to have some actually amazing, extended lasting things in her wardrobe, then you most likely individual a Coach bag. But nonetheless, you could be a woman who loves awesome, prolonged lasting stuff and you also will not have one particular - however. [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/]discount coach outlet[/url] It is time for you to go out and obtain on your own one. I will tell you why inside a number of moments, but first, that is Coach?All of us know Gucci, YSL, DKNY and all of the famous bag designers, but maybe not Coach. Coach is a main American designer of luxury goodies, every one of the way from handbags to purses to jewellery and sunglasses to shoes. They\'ve been around for rather a while - a team of artisans came collectively in 1941 in Manhattan and started a relatives run workshop which was primarily based in their loft. Their exclusive advertising level was to work with the best leather achievable, and they\'d take care of it till they received it correct. They may be approximately to this point, which informs you which they should be generating some wonderful stuff, appropriate?[url=http://www.discountcoachoutletonline.com/]coach outlet stores online[/url] Anyhow, back again to why a Coach handbag is so cool? one. They\'re made of only quite possibly the most beautiful leather. Coach bags have a very hallmark - tender leather, and it is really not by fluke. It essentially brings us to our 2nd explanation why Coach bags are so terrific [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/discout-coach-backpacks-c-40.html]coach backpack purse[/url]: 2. The softer leather is, the for a longer time it is going to final and also the much less it\'ll demonstrate put on and tear. When you are a lover of factors to keep, a Coach bag will not allow you to down. They in fact get greater as they get more mature (that\'s a mark of true okay leather). Although you modify your bags every so often, you could be certain that when you clean up out your wardrobes and obtain a whole new set of bags, whoever will get your Coach bag will get to place some mileage into it way too. 3. Each Coach bag is produced with fantastic focus to depth. The artisans examine every single bag individually following it truly is finished to make confident that only the most effective leaves the factory floors. This needless to say means that you will not uncover people unanticipated faults soon after investing several hundred bucks on the bag. You will find a top quality regulate course of action that every bag will have to experience prior to it reaches a retail store, as well as they may be returnable should you discover a thing amiss (not that you simply are very likely to). 4. The clutch, the zipper and all other bits within the bag are created of equally tough things that may keep heading for years. No zippers that do not catch following a month or latches that just never sit. Depending within the bag you obtain, some of the latches are actually designed of gold, or plated in gold [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/discout-coach-women-shoes-c-47.html]womens coach shoes[/url]. Now, which is not one thing you see every day on a bag. 5. They\'re unisex - there is certainly a variety of bags for him too, this means you will get your other fifty percent a thing to build him stand out when you might be receiving by yourself one particular. 6. Coach bags supply good wide range, type and coloration. They are really created for all kinds of people and all sorts of instances and they\'re intended to fit various entire body forms; tall and complete figured, tall and slim or perhaps the ideal opposite. And the good selection and colour range means that you are able to possess a unique Coach bag for every occasion [url=http://www.discountcoachoutletonline.com/discout-coach-sling-bags-c-46.html]cheap coach sling bags[/url]. 7. Okay, eventually, here is the most effective point about Coach Bags - they are really inexpensive. Lots of designer bags go for numerous dollars, even numerous countless numbers. You\'re going to get a good Coach for the $500-$1000 selection that can present you with exactly the same services that any other designer bag would. So should you be into a fantastic bag, and would like to conserve some funds, a Coach is precisely the factor to have. These genuinely can be a treasure in your own bag assortment. As with any other designer bags, there\'ll be fake Coach Bags in a few sites you appear. If you want to learn no matter if or not you are finding the actual offer, test within the type of leather applied and also the kind of finishing. Originals are with the biggest good quality. The leather will probably be smooth and will possess a delicate glance. Are you interested in to acquire yourself a Coach Bag right now? Have a look at our web page and have on your own a treasure!

mike zegt op 20-03-2012:

Get lost, hoideAlleda

K3 filmpje zegt op 12-06-2012:

Ik wil graag dit filmpje downloaden: http://www.shownieuws.tv/video/josje-maakt-debuut-in-vierde-k3-film/ Al heel wat geprobeerd maar niks lukt. Wie kan me helpen?

MrBean zegt op 11-09-2012:

Americans went from four down to ahead 42-32 with about 3 minutes left in the half. They later went up by 13 before taking a 48-40 lead into the locker Coach Outlet Online versatility will overcome their size problems, and that\'s what happened in this one.Spain\'s size advantage was evident early, especially once Tyson Chandler, the only center on the U.S. roster, went to the bench Coach Factory Online The contract can\'t be signed until July 11, which is the first day new NBA contracts can be signed. It\'s also possible, one source said, Coach Outlet by the Golden State Warriors, Lin¡¯s hometown team, two weeks earlier. But it was the Rockets¡¯ decision that indirectly sent Lin to New York, setting in motion a chain of events that would save the Knicks Coach Outlet with two quick fouls. The Spanish pounded the ball inside to Ibaka, who accounted for three straight Spain baskets on dunks, and the Americans were forced to use a timeout -- that never happened 20 years ago when [url=http://www.coachoutletonlineua.net/]Coach Outlet Online[/url] the Dream Team ruled Barcelona -- after Victor Sada\'s jumper made it 22-13 with 1:40 left in the opening period.But though Gasol and Ibaka had an

Sierr zegt op 24-06-2013:

Great tips and very easy to understand. This will definitely be very useful for me when I get a chance to start my blog.

Inhinssuirl zegt op 23-09-2013:

[url=http://www.quis.dk/images/pjs11.asp]parajumpers jakke[/url] [url=http://www.quis.dk/images/pjs11.asp]parajumpers danmark[/url] [url=http://www.quis.dk/images/pjs11.asp]parajumpers salg[/url] [url=http://www.skatteinform.dk/css/pjs12.asp]parajumpers jakke[/url] [url=http://www.skatteinform.dk/css/pjs12.asp]parajumpers danmark[/url] [url=http://www.skatteinform.dk/css/pjs12.asp]parajumpers salg[/url] [url=http://www.schonnemann.dk/inc/pjs13.asp]parajumpers jakke[/url] [url=http://www.schonnemann.dk/inc/pjs13.asp]parajumpers danmark[/url] [url=http://www.schonnemann.dk/inc/pjs13.asp]parajumpers salg[/url] [url=http://www.fiatpresse.dk/css/pjs7.asp]parajumpers[/url] [url=http://www.fiatpresse.dk/css/pjs7.asp]parajumpers jakke[/url] [url=http://www.fiatpresse.dk/css/pjs7.asp]parajumpers danmark[/url] [url=http://www.fiatpresse.dk/css/pjs7.asp]parajumpers salg[/url] [url=http://www.rydskovgaard.dk/pjs18.asp]parajumpers jakke[/url] [url=http://www.rydskovgaard.dk/pjs18.asp]parajumpers danmark[/url] [url=http://www.rydskovgaard.dk/pjs18.asp]parajumpers salg[/url] url=http://www.orenaes.dk/Dok/pjs10.asp]parajumpers jakke[/url] [url=http://www.orenaes.dk/Dok/pjs10.asp]parajumpers danmark[/url] [url=http://www.orenaes.dk/Dok/pjs10.asp]parajumpers salg[/url] [url=http://rumfart.dk/news/pjs4.asp]parajumpers[/url] [url=http://rumfart.dk/news/pjs4.asp]parajumpers jakke[/url] [url=http://rumfart.dk/news/pjs4.asp]parajumpers danmark[/url] [url=http://rumfart.dk/news/pjs4.asp]parajumpers salg[/url] [url=http://www.retshjaelpen.dk/css/pjs.asp]parajumpers[/url] [url=http://www.retshjaelpen.dk/css/pjs.asp]parajumpers jakke[/url] [url=http://www.retshjaelpen.dk/css/pjs.asp]parajumpers long bear[/url] [url=http://www.retshjaelpen.dk/css/pjs.asp]parajumpers danmark[/url] [url=http://www.aktuarforeningen.dk/js/pjs1.asp]parajumpers[/url] [url=http://www.aktuarforeningen.dk/js/pjs1.asp]parajumpers jakke[/url] [url=http://www.aktuarforeningen.dk/js/pjs1.asp]parajumpers long bear[/url] [url=http://www.aktuarforeningen.dk/js/pjs1.asp]parajumpers danmark[/url] [url=http://roskildeteater.dk/pjs2.asp]parajumpers[/url] [url=http://roskildeteater.dk/pjs2.asp]parajumpers jakke[/url] [url=http://roskildeteater.dk/pjs2.asp]parajumpers long bear[/url] [url=http://roskildeteater.dk/pjs2.asp]parajumpers danmark[/url]

lNcHWa zegt op 13-02-2014:

buy soma online buy generic soma no prescription - what is soma for muscle relaxer

hFtUd zegt op 27-03-2014:

buy doxycycline doxycycline buy online canada - doxycycline side effects tiredness

IWyTbnY zegt op 11-04-2014:

More about the author xanax side effects glaucoma - do they drug test xanax

zinnat zegt op 21-05-2014:

Wie of wat u ook wilt (laten) vervoeren: personen, documenten of pakketten, Wie of wat u ook wilt (laten) vervoeren: personen, documenten of pakketten, bij Marcus bent u altijd aan het goede adres. Onze gestage groei danken wij aan een hoge mate van klanttevredenheid. Wie die eenmaal heeft ervaren, wil niet meer anders!bij Marcus bent u altijd aan het goede adres. Onze gestage groei danken wij aan een hoge mate van klanttevredenheid. Wie die eenmaal heeft ervaren, wil niet meer anders! www.marcus.nl

VaMMLI zegt op 07-07-2014:

http://medadvctr.com/painmanagement/#wv10 tramadol 50 mg price walmart - tramadol hcl obat

slSbu zegt op 10-07-2014:

buy tramadol online no prescription tramadol online overnight cod - tramadol for dogs dose rate

KsaWTA zegt op 18-07-2014:

Visit http://om4men.com/cfm/#psso6 adderall xr withdrawal long - adderall withdrawal paranoia

UPcwG zegt op 29-08-2014:

buy xanax online false negative drug test xanax - what does 2mg xanax look like

opYOUs zegt op 09-11-2014:

tramadol online no prescription tramadol hcl for - tramadol for dogs can people take it

Stephansap zegt op 22-02-2016:

http://google.com

Stephansap zegt op 23-02-2016:

http://google.com

Reageer ook!

Heb je vragen, opmerkingen of tips voor anderen? Plaats ze dan als een reactie op dit bericht!

Naam:


Bericht: