Downloaden met Alt.Binz

Ga naar de reacties op dit artikel!

Nieuwsgroepen worden steeds populairder, en er komen ook steeds meer programma's die het downloaden heel wat makkelijker maken. Was je vroeger nog zelf aangewezen op het repareren en uitpakken van je bestanden, of het aanmaken van een nzb-bestand; tegenwoordig is dat niet meer geval. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je kunt downloaden uit nieuwsgroepen met Alt.Binz.

Het grote voordeel van Alt.Binz is dat het een alles-in-1-programma is. Het programma beschikt over ingebouwde zoekmachines, kan je bestanden repareren (met par2) en daarna uitpakken. Ook beschikt het over geavanceerdere functies zoals een RSS-lezer.

Klik hier om Alt.Binz te downloaden

Alt.Binz kun je installeren net als ieder ander programma, en dat is niet zo heel moeilijk. Hieronder wordt eerst uitgelegd hoe je het programma correct insteld, en daarna hoe je er mee kunt downloaden.

Als je het programma voor het eerst opstart wordt je gewezen op een donatie-mogelijkheid. Hier kun je gewoon op het kruisje klikken. Vervolgens klik je op het tandwiel boven Setup. Daarmee wordt het Setup-menu geopend.

In het eerste scherm kun je eventueel een andere Default Download Folder instellen. Je zou bijvoorbeeld ervoor kunnen kiezen de bestanden naar je bureaublad te downloaden.

Vervolgens klik je aan de linkerkant op NZB, en zet je een vinkje voor Register NZB Extension to Alt.Binz. Daarmee wordt ingesteld dat .nzb-bestanden standaard worden geopend in Alt.Binz. Een NZB-bestand is een bestand wat Alt.Binz kan vertellen waar bepaalde bestanden kunnen worden gedownload. Er zijn diverse zoekmachines waarmee je direct een NZB-bestand kunt maken van de lijst met zoekresultaten. Enkele voorbeelden zijn Binsearch.info en YabSearch.nl.

Alt.Binz configureren om te downloaden uit nieuwsgroepen De volgende actie die we moeten uitvoeren is het instellen van een nieuwsserver. De meeste internetproviders bieden wel een server aan, maar er zijn ook betaalde nieuwsservers (payservers). Onder Name vul je een naam in, zoals Server of Nieuwsserver. Dat maakt niet zo heel veel uit, als er maar wat staat. Onder Address vul je het adres van de nieuwsserver in. Heb je internet van Planet (KPN) dan kun je nova.planet.nl als adres gebruiken. Onder Number of Connections vul je het maximaal toegestane aantal connecties naar de server in. Dit is meestal 3, dus dat kun je het beste invullen als je het niet zeker weet.

Alt.Binz configureren om te downloaden uit nieuwsgroepen De laatste stap die we moeten uitvoeren in de configuratie is het instellen van de AutoUnrar. Dit houdt in dat WinRAR bestanden automatisch worden uitgepakt door Alt.Binz als het downloaden is voltooid. Dat scheelt jou weer werk! Aan de linkerkant klik je op Unrar (onder Par2), en zet je een vinkje voor AutoUnrar. Ook zet je een vinkje voor Create Subfolder Based on Archive Name of NZB Name. Dat maakt niet zoveel uit, het is maar net wat je het handigst vindt. Vervolgens klik je op OK en is Alt.Binz volledig geconfigureerd.

Dan kunnen we nu echt gaan downloaden. Klik linksbovenin op de knop Connect om verbinding te maken met de nieuwsserver.

Alt.Binz configureren om te downloaden uit nieuwsgroepen Nu kunnen we gaan zoeken naar een leuk bestand om te downloaden. Klik bovenaan op het tabblad Binsearch. Vervolgens vul je in het zoekveld een zoekwoord in, en druk je op enter. Na een paar seconden krijg je de zoekresultaten op je scherm. Je zou natuurlijk ook op een FTD-nummer kunnen zoeken, of op de naam van een bepaalde poster, als je die weet. Voor meer informatie over FTD en hoe het werkt, kun je de handleiding over FTD doorlezen.

Downloaden met Alt.Binz uit nieuwsgroepen Vervolgens selecteer je de resultaten die je wilt downloaden. Let echter wel op de tijd onder Age. Als je nieuwsserver een retentie heeft van 5 dagen, dan kun je natuurlijk geen bestanden van 7 Days oud gaan downloaden. Vervolgens klik je met je rechtermuisknop op het geselecteerde deel, en klik je op Add To Queue. Vervolgens kun je eventueel de downloadmappen wijzigen. Dit is niet noodzakelijk. Klik dan op OK.

Downloaden met Alt.Binz uit nieuwsgroepen Als je nu op het tabblad Queue (linksboven) klikt zie je de voortgang van je download. Als je op het plusje voor je download klikt, kun je ook de status van de afzonderlijke bestanden bekijken. Als het downloaden klaar is zal de status staan op 100%. De bestanden worden dan automatisch gerepareerd en uitgepakt. Je vindt je download dan door bovenin op het mapje met daaronder de tekst Download te klikken.

Zo makkelijk is het dus om te downloaden uit nieuwsgroepen. Mocht je ergens niet uitkomen, of vragen hebben, ga dan naar het forum.

Reacties

aggie zegt op 28-02-2009:

als je een film gedownload hebt. Hoe pak je de film uit om hem op de computer te zien? Het lukt mij niet!

chantal zegt op 15-03-2009:

ik heb alt binz geinstalleerd maar bij het downloaden van een dvd blijft hij op 0kb staan en kan hij niet connecten, ik heb de instrukties gevolgd maar het wil niet lukken , wat kan ik doen?

chantal zegt op 15-03-2009:

ik heb alt binz geinstalleerd maar bij het downloaden van een dvd blijft hij op 0kb staan en kan hij niet connecten, ik heb de instrukties gevolgd maar het wil niet lukken , wat kan ik doen?

bert zegt op 27-08-2009:

ik heb problemen met het instellen van de server.wanneer ik de velden invul en op ok klik zijn de velden weer leeg, ik heb als server tele2 wat vul ik dan in . wie zou mij kunnen helpen. bvd. bert

Altbinz fan zegt op 21-03-2010:

de meeste bestanden zijn rar bestanden. gebruik daar winrar voor. bij albinz kun jij bij instellingen aanvinken dat hij automatisch uitpakt. scheeld een hoop groetjes Altbinz fan

dick knopert zegt op 04-12-2009:

ik heb problemen met het instellen van de server.wanneer ik de velden invul en op ok klik zijn de velden weer leeg, ik heb als server tele2 ,hoe los ik dat op

dick knopert zegt op 04-12-2009:

ik heb problemen met het instellen van de server.wanneer ik de velden invul en op ok klik zijn de velden weer leeg, ik heb als server tele2 ,hoe los ik dat op

jac zegt op 07-06-2010:

bij downloaden geeft alt binz connecting/dowloading etc. maar blijft snel knipperen. ik zit bij ziggo en heb news.ziggo ingevuld waarom werkt het niet? kan iemand mij helpen

maarten zegt op 05-09-2010:

ik heb het zelfde probleem misschien moet je news.ziggo.nl proberen???

martie zegt op 10-06-2011:

ik heb het zelfde probleem. ik snap er helemaal niets van...

dondadoe zegt op 21-06-2011:

hallo, ik veranderde net mijn download map, maar nu vind ik raar genoeg die oude niet meer., wie kan me helpen??

Caroline zegt op 17-09-2011:

hallo, ik heb alles gedownload, alleen als ik een film wil downloaden blijft hij op \'connecting\' staan en gebeurt er verder niets, heeft iemand een idee wat ik daaraan zou kunnen doen?

jannie zegt op 29-06-2012:

ik heb problemen met het instellen van de server.wanneer ik de velden invul en op ok klik zijn de velden weer leeg, ik heb als serverkpn ,hoe moet ik dit oplossen ik heb al van alles geprobeerd maar hij doet het niet. Ik hoop dat iemand weet wat ik moet doen, bedankt gr jannie

kees zegt op 01-09-2012:

kan niet downloaden via tele2. server staat news.tele2.nl maar gan connectie maken. wie heeft dit ook?

freddy zegt op 23-01-2013:

enwat te doen als je nzb bestand niet koppelt aan het download programma.. en deze ook niet kan selecteren in \"\"openen met\"\".... wordt hier gek van

Inhinssuirl zegt op 23-09-2013:

parajumpers jakke parajumpers danmark parajumpers salg parajumpers jakke parajumpers danmark parajumpers salg parajumpers jakke parajumpers danmark parajumpers salg parajumpers parajumpers jakke parajumpers danmark parajumpers salg parajumpers jakke parajumpers danmark parajumpers salg url=http://www.orenaes.dk/Dok/pjs10.asp]parajumpers jakke parajumpers danmark parajumpers salg parajumpers parajumpers jakke parajumpers danmark parajumpers salg parajumpers parajumpers jakke parajumpers long bear parajumpers danmark parajumpers parajumpers jakke parajumpers long bear parajumpers danmark parajumpers parajumpers jakke parajumpers long bear parajumpers danmark

Betdweceretof zegt op 17-11-2013:

Gucci Black Friday,Gucci Black Friday Sale,Gucci Black Friday 2013,Buy Gucci Black Friday,Best Buy Gucci Black Friday,Gucci Black Friday Deals,Gucci Black Friday Online Deals,Gucci Black Friday Best Deals,Gucci Bags Black Friday,Gucci Handbags Black Friday,Gucci Cyber Monday Gucci Black Friday,Gucci Black Friday Sale,Gucci Black Friday 2013,Buy Gucci Black Friday,Best Buy Gucci Black Friday,Gucci Black Friday Deals,Gucci Black Friday Online Deals,Gucci Black Friday Best Deals,Gucci Bags Black Friday,Gucci Handbags Black Friday,Gucci Cyber Monday Gucci Black Friday,Gucci Outlet Black Friday,Gucci Shoes Black Friday,Gucci Belt Black Friday,Gucci Handbags Black Friday,Gucci Bags Black Friday,Gucci Wallet Black Friday,Gucci Purses Friday Best Deals Gucci Black Friday,Gucci Outlet Black Friday,Gucci Shoes Black Friday,Gucci Belt Black Friday,Gucci Handbags Black Friday,Gucci Bags Black Friday,Gucci Wallet Black Friday,Gucci Purses Friday Best Deals Gucci Black Friday,Gucci Outlet Black Friday,Gucci Shoes Black Friday,Gucci Belt Black Friday,Gucci Handbags Black Friday,Gucci Bags Black Friday,Gucci Wallet Black Friday,Gucci Purses Friday Best Deals Gucci Black Friday,Gucci Outlet Black Friday,Gucci Shoes Black Friday,Gucci Belt Black Friday,Gucci Handbags Black Friday,Gucci Bags Black Friday,Gucci Wallet Black Friday,Gucci Purses Friday Best Deals Gucci Black Friday,Gucci Outlet Black Friday,Gucci Shoes Black Friday,Gucci Belt Black Friday,Gucci Handbags Black Friday,Gucci Bags Black Friday,Gucci Wallet Black Friday,Gucci Purses Friday Best Deals Gucci Black Friday,Gucci Outlet Black Friday,Gucci Shoes Black Friday,Gucci Belt Black Friday,Gucci Handbags Black Friday,Gucci Bags Black FridayGucci Wallet Black Friday,Gucci Purses Friday Best Deals Gucci Black Friday,Gucci Outlet Black Friday,Gucci Shoes Black Friday,Gucci Belt Black Friday,Gucci Handbags Black Friday,Gucci Bags Black Friday,Gucci Wallet Black Friday,Gucci Purses Friday Best Deals

Betdweceretof zegt op 18-11-2013:

Mulberry Black Friday,Mulberry Black Friday 2013,Mulberry Black Friday Sale,Mulberry Black Friday Deals,Mulberry bags Black Friday,Mulberry Cyber Monday Mulberry Black Friday,Mulberry Black Friday 2013,Mulberry Black Friday Sale,Mulberry Black Friday Deals,Mulberry bags Black Friday,Mulberry Cyber Monday Mulberry Black Friday,Mulberry Black Friday 2013,Mulberry Black Friday Sale,Mulberry Black Friday Deals,Mulberry bags Black Friday,Mulberry Cyber Monday Mulberry Black Friday,Mulberry Black Friday 2013,Mulberry Black Friday Sale,Mulberry Black Friday Deals,Mulberry bags Black Friday,Mulberry Cyber Monday Mulberry Black Friday,Mulberry Black Friday 2013,Mulberry Black Friday Sale,Mulberry Black Friday Deals,Mulberry bags Black Friday,Mulberry Cyber Monday

Betdweceretof zegt op 18-11-2013:

Chanel Black Friday,Chanel Black Friday Sales,Chanel Bags Black Friday,Chanel Black Friday Deals,Chanel Handbags Black Friday,Coco Chanel Black Friday,Chanel Black Friday 2013,Chanel Discount Black Friday,Chanel Makeup Black Friday Chanel Black Friday,Chanel Black Friday Sales,Chanel Bags Black Friday,Chanel Black Friday Deals,Chanel Handbags Black Friday,Coco Chanel Black Friday,Chanel Black Friday 2013,Chanel Discount Black Friday,Chanel Makeup Black Friday Chanel Black Friday,Chanel Black Friday Sales,Chanel Bags Black Friday,Chanel Black Friday Deals,Chanel Handbags Black Friday,Coco Chanel Black Friday,Chanel Black Friday 2013,Chanel Discount Black Friday,Chanel Makeup Black Friday Chanel Black Friday,Chanel Black Friday Sales,Chanel Bags Black Friday,Chanel Black Friday Deals,Chanel Handbags Black Friday,Coco Chanel Black Friday,Chanel Black Friday 2013,Chanel Discount Black Friday,Chanel Makeup Black Friday Chanel Black Friday,Chanel Black Friday Sales,Chanel Bags Black Friday,Chanel Black Friday Deals,Chanel Handbags Black Friday,Coco Chanel Black Friday,Chanel Black Friday 2013,Chanel Discount Black Friday,Chanel Makeup Black Friday Chanel Black Friday,Chanel Black Friday Sales,Chanel Bags Black Friday,Chanel Black Friday Deals,Chanel Handbags Black Friday,Coco Chanel Black Friday,Chanel Black Friday 2013,Chanel Discount Black Friday,Chanel Makeup Black Friday Chanel Black Friday,Chanel Black Friday Sales,Chanel Bags Black Friday,Chanel Black Friday Deals,Chanel Handbags Black Friday,Coco Chanel Black Friday,Chanel Black Friday 2013,Chanel Discount Black Friday,Chanel Makeup Black Friday Chanel Black Friday,Chanel Black Friday Sales,Chanel Bags Black Friday,Chanel Black Friday Deals,Chanel Handbags Black Friday,Coco Chanel Black Friday,Chanel Black Friday 2013,Chanel Discount Black Friday,Chanel Makeup Black Friday Chanel Black Friday,Chanel Black Friday Sales,Chanel Bags Black Friday,Chanel Black Friday Deals,Chanel Handbags Black Friday,Coco Chanel Black Friday,Chanel Black Friday 2013,Chanel Discount Black Friday,Chanel Makeup Black Friday Chanel Black Friday,Chanel Black Friday Sales,Chanel Bags Black Friday,Chanel Black Friday Deals,Chanel Handbags Black Friday,Coco Chanel Black Friday,Chanel Black Friday 2013,Chanel Discount Black Friday,Chanel Makeup Black Friday

Betdweceretof zegt op 20-11-2013:

timberland black friday,timberland black friday 2013,timberland outlet black friday,timberland boots black friday,timberland outlet store black friday,timberland earthkeepers black friday timberland black friday,timberland black friday 2013,timberland outlet black friday,timberland boots black friday,timberland outlet store black friday,timberland earthkeepers black friday timberland black friday,timberland black friday 2013,timberland outlet black friday,timberland boots black friday,timberland outlet store black friday,timberland earthkeepers black friday timberland black friday,timberland black friday 2013,timberland outlet black friday,timberland boots black friday,timberland outlet store black friday,timberland earthkeepers black friday timberland black friday,timberland black friday 2013,timberland outlet black friday,timberland boots black friday,timberland outlet store black friday,timberland earthkeepers black friday timberland black friday,timberland black friday 2013,timberland outlet black friday,timberland boots black friday,timberland outlet store black friday,timberland earthkeepers black friday timberland black friday,timberland black friday 2013,timberland outlet black friday,timberland boots black friday,timberland outlet store black friday,timberland earthkeepers black friday timberland black friday,timberland black friday 2013,timberland outlet black friday,timberland boots black friday,timberland outlet store black friday,timberland earthkeepers black friday timberland black friday,timberland black friday 2013,timberland outlet black friday,timberland boots black friday,timberland outlet store black friday,timberland earthkeepers black friday timberland black friday,timberland black friday 2013,timberland outlet black friday,timberland boots black friday,timberland outlet store black friday,timberland earthkeepers black friday

Reageer ook!

Heb je vragen, opmerkingen of tips voor anderen? Plaats ze dan als een reactie op dit bericht!

Naam:


Bericht: