Datajournalistiek

Datajournalistiek

De wereld is digitaal. Je gebruikt je telefoon de hele dag door, en geen enkele onderneming werkt meer zonder software. Al het technologiegebruik zorgt ervoor dat er data ontstaat. Een berg data die dagelijks groter wordt. Steeds sneller groeit, bovendien.

Maar data op zichzelf is niets. Data bevat informatie. Het bevat inzichten en verhalen. Verhalen over hoe het gaat met je bedrijf. Inzicht in hoe je je bedrijfsproces kunt verbeteren.

Datajournalistiek gaat over het vertellen van die verhalen. Geen verhalen gebaseerd op meningen, maar verhalen gebaseerd op data.

Als je de data hebt, heb je nog niet direct de verhalen. Ik kan je helpen die verhalen te ontsluiten uit de berg data waar jij als ondernemer eigenaar van bent. Geen saaie Excel-bestanden meer, maar duidelijke plaatjes en teksten. Informatie dus, die jou helpt om te ondernemen.

Wellicht lees je dit als uitgever. Ik heb jarenlange ervaring in de lokale media. Ik help je graag met het schrijven van verhalen waar eerst een flinke berg data voor geanalyseerd moet worden.